Covid19

OBS! Vi följer noggrant utvecklingen av coronavirusets spridning i samhället och utgår från Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Därför ombeds du hålla dig informerad om dagsläget avseende nedanstående program.  

 

Programpunkter som förändrats gentemot det tryckta programmet samt övriga aktuella händelser:

 

Årets kulturhistoriska förening

Horreds, Istorps och Öxnevallas hembygdsförening

De sju häradernas kulturhistoriska förening, D7kf, överlämnade den 8 november utmärkelsen årets Kulturhistoriska förening i Sjuhärad till Horreds, Istorps och Öxnevallas hembygdsförening för sitt förtjänstfulla arbete och stora engagemang i att göra kulturarvet känt och tillgängligt.
Motiveringen; ”Genom en gedigen variation av sätt, platser och målgrupper inspirerar de många att bevara och restaurera det gamla och samtidigt finna nya former för att utveckla kulturarvet i hembygden.”
D7kfs ordförande Iréne Arvidsson överlämnade diplom, blommor och 10 000 kronor till hembygdsföreningens ordförande Ingbrit Gunnarsson vid ett medlemsmöte i Horreds församlingshem.
 

Borås och det urbana genombrottet

Föreläsning med Johannes Daun

I stället för live-framträdande med publik på Textilmuséet har vi spelat in föredraget så att du kan se det i en miljö där du känner dig säker.

Under föreläsningen får du lyssna till Johannes Daun, som ger en bild av industrisamhället på 1800- och 1900-talen ur ett urbaniseringsperspektiv och med Borås som ett exempel på svensk stadshistoria.

 

 

Café Gästis

Öppettiderna kommer att variera, dels på grund av vädret dels på grund av tillgång till personal och självklart också med hänsyn till nya direktiv. Aktuella öppettider hittar du på www.facebook.com/Cafegastis/ eller ring 0708164274 så får du info om dagsläget.


Vi försöker ta vårt ansvar för att förhindra smitta och följer ”Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om att förhindra smitta av covid-19 på restauranger och
caféer m.m.”. Därför har vi bestämt att så långt möjligt endast tillämpa uteservering och endast ta emot SWISH som betalning. Borden är, för din trygghet, placerade med ordentliga avstånd och det finns också möjlighet att ta med en fikakorg ut i parken.

I övrigt erbjuds samma utbud som vanligt och självklart kommer du inte kunna motstå doften av våra nygräddade våfflor. Soppluncher på tisdagar och onsdagar vår och höst . 
Välkomna!

Ordinarie öppettider:

Mitten av mars – maj, början av september – början av december: tisdag, onsdag och söndag kl. 11.00-16.00

Juni – augusti: tisdag – söndag kl. 11.00-16.00

Även öppet vid andra tidpunkter då det är arrangemang av olika slag i Ramnaparken